NOS Nieuws

Aanslag op konvooi Britse troepen in Kabul

Aanslag in Aghnaanse hoofdstad Kabul

In de Afghaanse hoofdstad Kabul is een aanslag gepleegd op een konvooi met buitenlandse militairen. Daarbij zijn drie burgers gewond geraakt.

Doelwit waren twee Britse pantserwagens van de Resolute Support-missie van de NAVO, meldt het Britse ministerie van Defensie. Er zijn geen Britse militairen gewond geraakt.

  • AFP
    Een van de wagens raakte beschadigd
  • AFP
    Militairen op de plek van de bomaanslag
  • AFP
    Militairen op de plek van de bomaanslag
  • AFP
    De krater die de bomexplosie achterliet van bovenaf
  • AFP
    De krater die de bomexplosie achterliet

Tijdens de ochtendspits ging een bom af op een markt, juist toen daar het konvooi passeerde. Een van de wagens raakte beschadigd. De markt werd kort daarna afgezet. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de Taliban.

Buitenlandse troepen in Afghanistan maken deel uit van de Resolute Support-missie. Deze militairen trainen en adviseren het Afghaanse leger in de strijd tegen de Taliban. Bij deze missie zijn ruim 13.000 militairen uit veertig landen betrokken, onder wie zo'n honderd Nederlanders.

De Amerikaanse ambassade in Afghanistan waarschuwde gisteren voor een aanslag op het VN-hoofdkwartier in Kabul of andere VN-posten in het land, op of rond 12 oktober. De veiligheidssituatie is volgens dit bericht "extreem instabiel".

Amerikaanse burgers die in Afghanistan zijn, wordt aangeraden zeer alert te zijn op gevaarlijke situaties.

Aanslag op Brits konooi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl