Advocaat Allred met een artikel over de vrouwen die Cosby beschuldigen
NOS Nieuws

Bill Cosby onder ede verhoord over misbruik

Bill Cosby is zeven uur lang ondervraagd over beschuldigingen van seksueel misbruik. Het was de eerste keer dat de komiek onder ede werd gehoord sinds tientallen vrouwen naar voren kwamen met de beschuldigingen.

Cosby (78) werd gevraagd naar de zaak van Judy Huth, die hem beschuldigt van seksueel misbruik. In 1974 zou hij haar op 15-jarige leeftijd tot een seksuele handeling hebben gedwongen in het landhuis van Playboy-baas Hugh Hefner.

Details over de getuigenis mogen nog niet bekendgemaakt worden. De rechter bepaalt in december of ze openbaar worden. "De rechter wil voor beide partijen een eerlijk proces, maar ziet ook het publieke belang van deze zaak", zei Gloria Allred, advocaat van de vrouw.

De advocaten van Cosby waren niet bereikbaar voor commentaar, maar hebben de zaak eerder onwaar en lasterlijk genoemd.

Niet verjaard

Het afgelopen jaar werd Cosby door meer dan vijftig vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Hij zou zich aan hen hebben vergrepen nadat hij hen met slaapmiddelen had bedwelmd.

Omdat de meeste gevallen al verjaard zijn, hoefde Cosby daarvoor tot nu toe nog niet voor de rechter te verschijnen. In deze zaak moet dat wel, omdat de vrouw pas recentelijk last kreeg van de gebeurtenissen.

Verder verhoord

Negen jaar geleden gaf Cosby ook al eens een verklaring onder ede over misbruik; hij gaf toen toe dat hij inderdaad beschikte over slaapmiddelen. In die zaak schikte hij met het slachtoffer voor een onbekend geldbedrag.

Judy Huth zal donderdag een verklaring geven aan de rechter. Haar advocaat heeft al gezegd dat ze Cosby nog een tweede keer wil laten getuigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl