NOS Voetbal

Zoet: zo debuteren is vervelend

Zoet: blessure Krul is een smet op de avond

Toen Jeroen Zoet zich afgelopen week meldde bij het Nederlands elftal, zal hij niet hebben verwacht een paar dagen later zijn debuut te maken. Toch is dat wat de derde doelman van Oranje zaterdagavond overkwam, nadat eerst Jasper Cillessen en later Tim Krul geblesseerd raakten. "Op zo'n manier debuteren is wel heel vervelend", zegt Zoet.

"Het is vervelend voor Jasper dat hij in de warming-up uitvalt en het is nog sneuer voor Tim, als je ziet hoe het nou met hem is. Dat is niet best", vertelt Zoet over Krul, die tien minuten voor tijd met een knieblessure uitviel.

Het is nog niet bekend hoe ernstig de blessure van de doelman van Newcastle United is, maar duidelijk is dat hij dinsdag tegen Tsjechië niet in actie kan komen. "Ik ben geen dokter, maar kan wel zien dat het niet goed is", aldus Zoet. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer is opgeroepen als vervanger voor Krul.

Krul niet, Cillessen wel?

Cillessen hoopt dinsdag wel weer van de partij te zijn. "Vanavond weten we hopelijk meer. Als er geen schade is, gaan we er alles aan doen om te spelen." Tijdens de warming-up schoot het de Ajax-doelman opeens in de rug. "Ik probeerde het nog, maar ik merkte dat het niet ging. Ik heb dit nog niet eerder meegemaakt, dat maakt het extra zuur."

Zoet had liever om een andere reden zijn eerste minuten in Oranje had gemaakt. Toch gaat hij zijn debuut wel koesteren. "Die haas zit in de tas en gaat naar mijn kamer, waar ik nog meer dierbare spullen heb staan."

Cillessen hoopt er dinsdag bij te zijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl