NOS Voetbal

Blind tevreden over Oranje na zege in Kazachstan

Blind: aantal blessures is extreem

Bondscoach Danny Blind is ondanks de "vervelende laatste 25 minuten" tevreden na de 2-1 overwinning van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan.

"We hadden een uur controle over alles. We maakten goede goals. Verdedigend stond het goed." Dat hield Oranje alleen niet vol. "We vergeten na rust de 3-0 te maken en de wedstrijd op slot te gooien."

Daardoor kreeg Oranje het toch nog moeilijk toen Kazachstan met twee spitsen ging spelen. "Het werd opportunistischer en daar hadden wij moeite mee."

Het past bij Blind de bondscoach, die nog maar weinig eenvoudige dagen beleefde sinds hij roer bij het Nederlands elftal overnam. Tegen Kazachstan vielen zowel Jasper Cillissen (in de warming-up) als Tim Krul geblesseerd af, waardoor derde doelman Jeroen Zoet de wedstrijd moest afmaken. "Het is extreem", zegt Blind. "Dat kan er allemaal wel bij. We missen zo'n 15 spelers denk ik."

Tsjechië uit, altijd lastig

Met het succes van de missie in Astana, gaat Blind met spanning kijken naar wat Turkije doet. "We gaan eerst eten, of we doen dat onder het eten, dat kan ook. Het is iets wat ons natuurlijk wel bezighoudt."

Blind hoopt natuurlijk dat Turkije punten laat liggen. "Tsjechië uit is voor iedereen een lastige wedstrijd. En als ze twee punten laten liggen, dan wordt die laatste wedstrijd voor hun ook weer anders. Dan komt daar weer veel meer druk op. Dus laten we afwachten was vanavond oplevert."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl