Wesley Sneijder
NOS Voetbal

Sneijder: blij dat het afgelopen was

Wesley Sneijder vindt dat Oranje verdiend gewonnen heeft van Kazachstan. "Maar we mogen van geluk spreken dat de wedstrijd na de 2-1 was afgelopen", aldus de aanvoerder van het Nederlands elftal.

Want ondanks de 2-0 voorsprong gaf Oranje in de tweede helft de regie uit handen. "In die fase lopen we achteruit en worden de ruimtes kleiner. We maken het onszelf moeilijk", verzucht de maker van het tweede Nederlandse doelpunt. "Het is alsof we op twee gedachtes hinken. We willen de derde maken, maar ook geen goal tegen krijgen."

Daarbij hielp het kunstgras Oranje ook niet. "Ik vind het waardeloos", zegt Sneijder onomwonden. "Daar moeten we ook niet te veel over zeiken, maar het is wel vervelend van die twee blessures." Doelman Jasper Cillessen viel nog voor de wedstrijd in de warming-up uit, zijn vervanger Tim Krul in de tweede helft.

Het belangrijkste is dat Oranje gewonnen heeft. "We wilden deze avond winnen en drie punten pakken. En nu wachten op Turkije. Misschien hebben we het dan dinsdag wel weer in eigen hand."

Wijnaldum: nu hopen dat Turkije punten laat liggen

Wijnaldum: vol spanning kijken straks

"Dit moesten we doen om nog in de race te blijven voor de play-offs", zegt doelpuntenmaker Wijnaldum in een eerste reactie. "Niets meer, niets minder. We gaan nu vol spanning naar Turkije kijken straks."

Wijnaldum brak de ban voor Oranje met zijn doelpunt in de 33ste minuut. "Daarom sta ik er ook", glimlacht de aanvaller.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl