NOS Voetbal

Blessure Cillessen, Krul in de basis tegen Kazachstan

Cillessen valt vlak voor het duel met Kazachstan af

Jasper Cillessen heeft vlak voor het EK-kwalificatieduel met Kazachstan een blessure opgelopen. Tim Krul neemt zijn plek in de basis van Oranje in.

De opstelling van Oranje is nu: Tim Krul, Kenny Tete, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk, Jairo Riedewald, Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Wesley Sneijder, Anwar El Ghazi, Klaas-Jan Huntelaar, Memphis Depay.

Blind: geen zorgen over defensie

Geen zorgen over debutanten

"Het was geen ingewikkelde keuze", zegt bondscoach Danny Blind over zijn opstelling. Over de keuze voor Huntelaar in plaats van Van Persie: "Je kijkt naar de huidige situatie bij hun club. Je kijkt naar hun frisheid. Heb overwogen om zowel met Huntelaar als diepe spits als Robin als nummer 10 te spelen, maar dat is een scenario dat ik altijd nog kan brengen."

Oranje begint met drie debutanten in de basis. Twee van hen, Kenny Tete en Virgil van Dijk, spelen in de defensie. Blind kon er niet omheen gelet op de afwezigheid van Daryl Janmaat, Paul Verhaegh, Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. "Of ik me zorgen maak? Nee, want ze maken allebei een goede indruk bij hun club."

Anwar El Ghazi is de derde debutant in de basis van het Nederlands elftal in Astana.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl