NOS Voetbal

Turkse bondscoach boos op Danny Blind

Bondscoach Turkije niet blij met email Blind

"Nederland blijft thuis, wij gaan het EK halen." De Turkse bondscoach Fatih Terim laat er geen gras over groeien. Hij maakt aan de vooravond van de wedstrijd tegen Tsjechië een geïrriteerde indruk. Irritaties die blijken te zijn opgewekt door... Danny Blind.

De bondscoach van Oranje heeft mails gestuurd naar zijn collega's van Tsjechië en IJsland om ze te feliciteren met de kwalificatie voor het EK. "Je hoeft niet heel slim te zijn om te snappen wat de bedoeling van die mailtjes is. Ik vind het niet kunnen", zegt Terim.

Afhankelijk

Tsjechië en IJsland zijn uitgerekend de laatste tegenstanders van Turkije in de kwalificatiereeks. Om het EK nog te kunnen halen is Oranje afhankelijk van de resultaten van Turkije. Als de Turken vier punten halen, is de deur naar Frankrijk dicht voor Nederland.

"Ze hebben twee keer de kans laten liggen om van ons te winnen en nu proberen ze dit", aldus Terim. "Het maakt trouwens niet uit dat Nederland eerder speelt dan wij. Daar houd ik me niet mee bezig. Ik zou ook wel eerder willen spelen. Het maakt allemaal niet uit."

NOS-verslaggever Kees Jongkind volgt de Turken rond hun laatste twee wedstrijden. Tsjechië is de eerste tegenstander en dat land is al zeker van het EK. "De bondscoach, Pavel Vrba, heeft gezegd dat hij spelers gaat uitproberen", aldus Jongkind. "Op die manier wil hij oefenen voor het EK."

Doelman Petr Cech zal bijvoorbeeld maar één wedstrijd spelen deze week. Of dat zaterdag tegen Turkije is of dinsdag tegen Nederland, is nog niet duidelijk. "Op de vraag of we ons zorgen moeten maken of Tsjechië wel z'n best gaat doen, zei Cech: 'Jullie hoeven je geen zorgen te maken'. Tsjechië gaat er dus gewoon voor", denkt Jongkind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl