Zwitserland plaatst zich voor EK

Zwitserland won in groep E thuis met 7-0 van San Marino en plaatste zich als tweede voor het EK omdat Slovenië punten verspeelde tegen Litouwen: 1-1 Voor rust scoorde alleen Lang voor de Zwitsers (uit een doorgekopte corner), maar na de pauze was het prijsschieten.

Licht valt uit in Slovenië

In Ljubljana kwam Slovenië vlak voor de rust op 1-0 door een penalty van Birsa na hands van Zaliukus. Kort voor tijd was ook Litouwer Novikovas (na hands van Ilic) trefzeker vanaf de stip. In de tweede helft werd het duel enkele minuten stilgelegd door de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers omdat het licht was uitgevallen.

Makkelijke avondje Engeland

Het al gekwalificeerde Engeland won op Wembley van Estland: 2-0. Kort voor de rust maakte Walcott de 1-0 op aangeven van Barkley en in de slotfase tekende Sterling van dichtbij voor de 2-0.