Syrische vluchtelingen lopen door Oostenrijk richting Duitsland
NOS Nieuws

Asielzoekers met elkaar op de vuist in Duitsland

In Duitsland zijn op meerdere plaatsen asielzoekers met elkaar slaags geraakt. Dat gebeurde onder meer in Backnang, Mannheim en Hamburg.

In een opvangcentrum in Backnang, in Baden-Württemberg, vochten twintig mensen met bezems, pannen en andere voorwerpen. Twee asielzoekers raakten levensgevaarlijk gewond. Een derde liep lichte verwondingen op. De oorzaak van de vechtpartij is niet bekend.

Jongeren

In Hamburg vochten vluchtelingen uit Eritrea en Irak om onbekende reden met elkaar. De politie rukte uit met vijftien wagens en trof zo'n 30 vechtende asielzoekers aan. Ze sloegen elkaar met onderdelen van bedden die ze uit elkaar hadden gehaald. In een andere wijk vielen tientallen asielzoekers elkaar aan bij een punt waar kleding werd uitgedeeld.

Jonge Afghaanse en Syrische asielzoekers van 14 tot en met 17 jaar gingen gisteravond met elkaar op de vuist in Mannheim. Bij het beëindigen van de vechtpartij raakte een beveiliger gewond. Vier jongeren zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Ruzie

De afgelopen weken kwam het vaker tot vechtpartijen onder asielzoekers. Volgens de Duitse politie ontstaan ruzies doordat grote groepen asielzoekers onder primitieve omstandigheden leven.

Duitsland is de EU-lidstaat die de meeste asielzoekers opvangt. Sinds begin dit jaar zijn er bijna 600.000 mensen opgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl