Vandoorne in actie in Oostenrijk
NOS Sport

Belg Vandoorne wacht met smart op F1-stoeltje

België wacht met smart op een nieuwe Formule 1-coureur. Met Jacky Ickx en Thierry Boutsen had het land in het verleden illustere coureurs in de koningsklasse van de autosport. Stoffel Vandoorne zou voor nieuwe successen kunnen zorgen. Als de 23-jarige coureur tenminste de kans krijgt. En dat is het grootste probleem voor de coureur, die dit seizoen heerst in de GP2 Series, het voorportaal van de Formule 1.

Straatlengte voorsprong in GP2 Series

Vandoorne maakt al drie jaar deel uit van het opleidingsteam voor jonge rijders van McLaren. Inmiddels heeft hij een imposante erelijst opgebouwd. Zaterdag kan hij op het circuit van Sotsji in de GP2 Series het kampioenschap al veiligstellen.

In zestien races haalde hij twaalf keer het podium, waarvan vijf keer als winnaar. Vandoorne heeft een straatlengte voorsprong op de Amerikaan Alexander Rossi, die dit seizoen al een paar keer uitkwam in de Formule 1 voor Marussia. "Het is een heel goed seizoen tot nu toe", geeft hij toe.

Twee voormalige wereldkampioenen

"Ik vind dat ik wel kans verdien in de Formule 1", zegt de Belg, die bij McLaren Jenson Button en Fernando Alonso voor zich heeft. Maar die twee hebben ook al toegezegd ook volgend jaar voor de renstal uit te komen. "Twee voormalige wereldkampioenen", zegt Vandoorne over de zware concurrentie.

"Ik zit al drie jaar bij McLaren en krijg daar een volledige opleiding voor de Formule 1. Er zijn echter veel goede jongens die azen op een stoeltje in de Formule 1 en er zijn maar 20 of 22 plaatsen. Ik ben op een punt gekomen dat je het zelf niet meer in de hand hebt. Ik heb met de teambazen gesproken. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik kan niet meer dan mijn best doen", zegt de beste coureur uit de GP2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl