NOS Nieuws

Succesvolle Britten lanceren campagne voor 'Brexit'

In het Verenigd Koninkrijk is een campagne gelanceerd voor een 'Brexit'. Ondernemers, politici en wetenschappers hebben hun krachten gebundeld onder de naam 'Vote to Leave'. Samen willen ze de Britse bevolking ervan overtuigen om tijdens het referendum in 2017 het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te stemmen.

De campagne is gelanceerd op de website van Vote to Leave. Hier zijn campagnedoelstellingen weergegeven en worden nieuwsupdates geplaatst. Het motto: "Een betere verhouding met de EU is veel veiliger dan het jaarlijks geven van méér en méér macht aan Brussel."

Volgens Vote to Leave kan Europa de technologische en economische ontwikkelingen niet bijbenen. De organisatie wil de controle over het eigen beleid terug. Het ideale Verenigd Koninkrijk van de activisten is geen lid meer van de EU, maar heeft nog wel sterke politieke en commerciële banden met Europa.

Bekende namen die het initiatief steunen zijn miljonair John Caudwell, Reebok-oprichter Joe Foster, co-voorzitter Kate Hoey van Labour Leave en co-voorzitter Steve Baker van de Conservatieve Partij.

De start van de campagne is opmerkelijk, omdat vanavond Angela Merkel de Britse premier David Cameron zal bezoeken. Zij gaan bespreken hoe de Britse positie in Europa verbeterd kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl