NOS Voetbal

Blind: oppassen voor dode spelmomenten, debuut Tete

Danny Blind heeft de spelers van het Nederlands elftal op het hart gedrukt zaterdagavond geen "zenuwachtige wedstrijd" te gaan spelen tegen Kazachstan. De bondscoach predikt vooral waakzaamheid.

Thuis in Amsterdam won Oranje weliswaar met 3-1 van Kazachstan, maar de ploeg kwam toen wel op achterstand na een dood spelmoment. "Het wordt oppassen voor die momenten. We moeten er geen zenuwachtige boel van maken en de rust aan de bal bewaren om de wedstrijd naar ons toe te trekken", keek Blind vooruit.

Ik doe nooit uitspraken over de opstelling, maar deze lijkt me duidelijk gezien de personele bezetting op die positie.

Danny Blind over het aanstaande interlanddebuut van Kenny Tete

Oranje is dus gewaarschuwd. "Wij hebben de spelhervattingen doorgenomen, zodat iedereen zich daarop kan instellen", benadrukte de bondscoach. "Iedereen weet wat zijn positie is en wie zijn man is."

Interlanddebuut Tete

Blind verklapte dat Kenny Tete zaterdagavond zijn Oranjedebuut gaat maken. "Ik doe nooit uitspraken over de opstelling, maar deze lijkt me duidelijk gezien de personele bezetting op die positie."

De vermoedelijke opstelling van Oranje voor het uitduel met Kazachstan

Voor Blind is het geen thema dat Nederland op kunstgras voetbalt. "Dat weten we al sinds de loting", zei hij. "Bovendien hebben de meeste spelers al regelmatig op kunstgras gevoetbald. We zijn hier wel een dagje eerder naar toe gekomen om te wennen aan het kunstgras. De bal stuitert toch iets anders."

Het EK-kwalificatieduel tussen Kazachstan en Nederland begint zaterdag om 18.00 uur en is rechtstreeks te volgen op NPO 1 en NOS.nl. De voorbeschouwing begint om 17.15 uur, ook op NPO 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl