De omgeving van de woonwagen is afgezet na de schietpartij, in juli 2010
NOS Nieuws

Hogere straffen geëist voor doodschieten jongen (12)

In hoger beroep is 20 jaar celstraf geëist tegen drie mannen die bij een schietpartij op een woonwagenkamp in Breda een jongen van 12 dodelijk hebben geraakt. De mannen komen uit Zoetermeer, Amsterdam en het Britse Leeds.

Vijf jaar geleden werd de woonwagen waarin de jongen samen met zijn familie woonde, doorzeefd met bijna dertig kogels. De 12-jarige Danny kwam om; zijn moeder raakte gewond, maar overleefde de schietpartij.

Groot verdriet

De advocaat-generaal sprak in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam van "zeer ernstig geweld met zeer grote gevolgen en zeer groot verdriet". Het motief van de daders is nog steeds niet duidelijk. Eerder werd gezegd dat de mannen een conflict over drugs zouden hebben gehad met Danny's vader.

Twee jaar geleden werden twee van de verdachten veroordeeld tot zestien jaar celstraf. Beiden gingen in beroep tegen het vonnis. De derde verdachte werd vrijgesproken. In deze zaak ging het OM in hoger beroep.

Medeplegers

Volgens het OM is er voldoende bewijs dat alle drie verdachten als medeplegers samen verantwoordelijk zijn voor de schietpartij. Zij werkten nauw samen als zwaar bewapende gevechtseenheid en wisten wat er ging gebeuren, stelt het OM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl