Marianne Vos laat het veldrijden even voor wat het is
NOS Wielrennen

Marianne Vos slaat ook veldrijden over

Marianne Vos komt deze winter niet in actie bij het veldrijden. Nadat de Brabantse eerder al een voortijdig einde moest maken aan haar seizoen op de weg, heeft ze nu ook moeten besluiten een streep te halen door het veldrijden voor de komende maanden.

In juli maakte Vos bekend te kampen met overtraindheid, waardoor ze gedwongen werd rust te nemen. Nog altijd kan ze niet voluit trainen.

Op de weg bleek Vos het voorbije seizoen geen schim van de dominante renster die ze in voorgaande jaren was. Ze moest de nodige voorjaarswedstrijden laten schieten. Eind april brak ze bij een mountainbikewedstrijd in Oostenrijk een rib. Daardoor kon ze niet deelnemen aan de NK en de Europese Spelen in Bakoe, Azerbeidzjan.

Verstek

Ze moest ook verstek laten gaan bij de Giro Rosa - de Ronde van Italië voor vrouwen - waarna vervolgens in juli bekend werd dat ze last zou hebben van 'overreaching'. Om die reden ontbrak ze ook bij de WK wielrennen in Richmond.

Ook het vorige veldritseizoen bracht Vos niet het succes dat ze gewoon is. Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide liep ze een blessure op aan haar linkerhamstring, waardoor ze verre van fit afreisde naar de WK in Tabor. Daar verloor ze haar wereldtitel, waarna ze voortijdig een punt zette achter het veldritseizoen.

Herstel volgens plan

Het gaat nu na bijna drie maanden rustfase goed met Vos, maar haar ploeg Raboliv maakte vandaag bekend dat ze ook na het wegseizoen inactief blijft. Ze neemt volgens haar ploeg geen overhaaste beslissingen.

"Eind oktober bepalen Marianne en haar begeleiders in hoeverre ze hersteld is en dan zal ook het vervolgtraject worden uitgestippeld", meldt de ploeg op de website. Serieuze deelname aan het veldritseizoen zit er dus niet in dit jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl