NOS Nieuws

Heldenrol voor kleinzoon bij reddingsactie oma

Kleinzoon redt oma uit water South Carolina

In de Amerikaanse staat South Carolina heeft een kleinzoon afgelopen zondag het leven van zijn oma gered. Clara Gantt (71), die op weg was naar de kerk, kwam met haar auto in het water terecht op een ondergelopen brug.

De vrouw probeerde in eerste instantie alarmnummer 911 te bellen, maar dat lukte niet. Haar kleinzoon Traviss kon ze wel bereiken. Die ging meteen op zoek naar zijn oma.

Hij had bij zijn reddingsactie veel last van de sterke stroming. Uiteindelijk lukte het hem de deur van de auto open te krijgen en zijn oma eruit te krijgen.

Rood kruis

De twee hielden zich vast aan de auto en een rood houten kruis, dat in het water lag. Het duurde vier uur voordat de brandweer de oma en haar kleinzoon uit het water kon halen.

"Ik weet niet hoe ik het heb gedaan, maar het is in ieder geval het zwaarste dat ik ooit heb gedaan in mijn leven", zei de kleinzoon na de reddingsactie. Zijn grootmoeder is hem diep dankbaar: "Voor mij is hij een held, al wil hij niet zo genoemd worden."

Weer droog

Door de vele regenval van de laatste weken stonden er in South Carolina honderden wegen onder water. Sinds dinsdag is het weer droog in de Amerikaanse staat. Het officiële dodental door het noodweer is opgelopen tot negentien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl