Virgil van Dijk
NOS Voetbal

Debuut of niet, Van Dijk verwacht heksenketel

Virgil van Dijk zegt rekening te houden met het ergste. En dan doelt de verdediger uiteraard niet op zijn eerste speelminuten in Oranje, maar op de ontvangst in de Astana Arena in Kazachstan.

"Ik ben hier in 2013 al geweest met Celtic (voorronde Champions League, red.)", vertelt Van Dijk. "De fans maakten er een heksenketel van. We mogen Kazachstan zeker niet onderschatten en moeten klaar zijn voor het ergste."

Er werd destijds zelfs een schaap geslacht op de middenstip. Van Dijk: "Dat pakte voor hun goed uit." Celtic verloor destijds in Kazachstan met 2-0, maar zette dat in Schotland recht met een 3-0 zege.

Debuut

Van Dijk zat wel vaker bij de selectie van Oranje, maar wacht nog altijd op zijn debuut. "Ik denk dat ik er wel dichter bij zit omdat er mensen zijn afgevallen, maar ook vanwege mijn ontwikkeling bij Southampton."

Hij maakte deze zomer de overstap van Celtic naar de Premier League en daar maakt hij wekelijks indruk. Dat zijn status groeiende is, merkt Van Dijk aan het gewicht van zijn woorden in de pers.

"Ik heb gezegd dat ik in de Premier League meer leer dan bij Celtic. Dat wordt dan verkeerd vertaald naar Schotland. Er was ophef omdat er stond dat ik in drie weken Engeland meer geleerd zou hebben dan ooit bij Celtic."

Met een interland achter zijn naam kan Van Dijk op nog meer schijnwerpers rekenen. "Dat hoort er nou eenmaal bij." Laat het dan maar gebeuren in Astana.

Virgil van Dijk wacht nog altijd op zijn debuut in Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl