Kei Nishikori laat de Japanse fans juichen
NOS Sport

Nishikori stap dichter bij derde titel in eigen huis

Kei Nishikori is op het ATP-toernooi van Tokio nog twee overwinningen verwijderd van titelprolongatie. De publieksfavoriet was in een herhaling van de US Open-finale van 2014 met 3-6, 7-5, 6-3 te sterk voor de Kroaat Marin Cilic.

In het hol van de leeuw leek Cilic lang op weg naar een verrassende zege. Hij serveerde sterk, sloeg in totaal 23 aces, maar moest op 6-5 in de tweede set voor de eerste keer zijn servicegame afstaan. In de openingsgame van de derde set overleefde Nishikori een breakpoint en vanaf dat moment kwam hij geen moment meer in de problemen.

Cilic won vorig jaar in de finale van de US Open nog van de Japanner, die de Kroaat nu voor de zesde keer in negen duels versloeg. De laatste keer dat Cilic een speler uit de toptien versloeg, was vorig jaar in de halve finales van de US Open. Hij klopte toen Roger Federer.

Schouderblessure

De 25-jarige Nishikori, die het toernooi in eigen land ook in 2012 op zijn naam schreef, is nog niet zeker van deelname aan de ATP World Tour Finals, maar met zijn goede prestaties in Tokio komt dat steeds dichterbij. Hij staat momenteel zesde, met een ruime voorsprong op nummer negen Richard Gasquet. De beste acht spelers kwalificeren zich.

De in Tokio als eerste geplaatste Stan Wawrinka was in de kwartfinales met 6-3, 6-4 te sterk voor de Amerikaan Austin Krajicek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl