NOS Nieuws

Ethiopië wil enorme luchthaven bouwen

Ethiopië wil een megaluchthaven aanleggen die jaarlijks 120 miljoen reizigers moet kunnen verwerken. Het is de bedoeling dat het nieuwe vliegveld een belangrijk knooppunt wordt voor het vliegverkeer in heel Afrika.

De financiering van het project is nog onduidelijk, meldt het Duitse persbureau DPA. Volgens een woordvoerder van het Ethiopische staatsbedrijf Airports Enterprise wordt momenteel gezocht naar een geschikte locatie binnen een straal van 100 kilometer rond de hoofdstad Addis Abeba. Daarna kijkt het bedrijf pas naar financieringsmogelijkheden.

Hoog gegrepen

De bestaande luchthaven van Addis Abeba is met 8 miljoen passagiers per jaar overbelast. Het aantal van 120 miljoen passagiers voor de nieuwe luchthaven is volgens kenners echter hoog gegrepen; de luchthaven in Frankfurt, een van de grootste van Europa, verwerkt jaarlijks 60 miljoen reizigers.

Als de plannen worden gerealiseerd, beschikt de Ethiopische luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines over een van de grootste luchthavens ter wereld. De economie van het Oost-Afrikaanse land groeit snel, maar Ethiopië is nog een van de armste landen ter wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl