Javier Mascherano, met achter hem Carlos Tevez
NOS Voetbal

Direct een domper voor Argentinië en Brazilië

De voetbalgrootmachten Argentinië en Brazilië zijn met een nederlaag begonnen aan hun kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in Rusland; Ecuador en Chili lagen dwars.

Zonder de geblesseerde Lionel Messi ging Argentinië, ten koste van Oranje finalist bij het laatste WK, voor eigen publiek met 2-0 onderuit tegen Ecuador. Frickson Erazo en Felipe Caicedo scoorden in de laatste tien minuten.

Dubbele pech

"We konden ze nooit onze wil opleggen", zei de Argentijn Javier Mascherano. "We hadden geen antwoord op de problemen die Ecuador ons bezorgde. Dit voelde niet goed."

Tot overmaat van ramp raakte Sergio Aguero ook nog geblesseerd bij Argentinië. Hij moest hinkend van het veld en mist de volgende wedstrijd, dinsdag uit tegen Paraguay.

Sergio Aguero valt geblesseerd uit

Chili te sterk voor Brazilië

Brazilië moest het ook doen zonder zijn sterspeler - Neymar is nog twee duels geschorst - en daar maakte Copa America-winnaar Chili dankbaar gebruik van. In Santiago werd het 2-0 door goals van Eduardo Vargas en Alexis Sánchez.

Op het afgelopen WK in eigen land verloor Brazilië in de halve finales met 7-1 van Duitsland. Een nationale schande, die de ploeg van bondscoach Dunga zo snel mogelijk wil wegspoelen, maar daar kwam tegen Chili niets van terecht.

Alexis Sánchez baalt van een gemiste kans

Uruguay, Paraguay en Colombia kwamen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone beter uit de startblokken dan Argentinië en Brazilië. Zij wonnen hun openingsduel wel.

Eerste speelronde Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiezone

ThuisUitUitslag
BoliviaUruguay0-2
ColombiaPeru2-0
VenezuelaParaguay0-1
ChiliBrazilië2-0
ArgentiniëEcuador0-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl