NOS Voetbal

De sport van vrijdag bij de NOS

  • NOS
    Volleybalbondscoach Gido Vermeulen wil met zijn team het succes van de vrouwen achterna

De Nederlandse volleyballers beginnen vandaag aan hun EK in Bulgarije, waar Tsjechië de eerste tegenstander is. Dat duel is vanaf 16.30 uur live te zien op NOS.nl met commentaar van Maarten Tip.

De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen wil in Sofia het succes van de Nederlandse vrouwen graag evenaren. Met wedstrijden tegen de toplanden Duitsland en thuisland Bulgarije is het duel met de Tsjechen cruciaal voor plaatsing voor de volgende ronde.

Nederlands elftal live op NOS.nl

Nog een dag te gaan en dan neemt het Nederlands elftal het op tegen Kazachstan. Danny Blind blikt om 15.45 uur vooruit op dat duel. Die persconferentie is samen met de aansluitende training van Oranje live te zien op NOS.nl.

Verder natuurlijk ook aandacht voor het Nederlands elftal in het Sportjournaal (18.43 uur) en Nieuwsuur (22.00 uur).

Danny Blind

EK kwalificatie

De kop is eraf bij de laatste twee speelrondes in de EK-kwalificatie. Na de stunt van Ierland op donderdag is het vandaag wellicht de beurt aan landen als Estland (tegen Engeland) of Moldavië (tegen Rusland) om voor een verrassing te zorgen.

Spanje kan zich officieel plaatsen wanneer het thuis wint van Luxemburg en ook Slowakije is dicht bij het EK in Frankrijk.

In groep E kan het nog alle kanten op. Engeland is al zeker van een EK-ticket terwijl vier ploegen strijden om een plek bij de eerste drie. Ook in groep G is nog lang niet alles beslist. Oostenrijk gaat naar Frankrijk, maar Rusland, Zweden en Montenegro maken ook nog kans.

Live

De NOS doet via een liveblog verslag van alle duels en Langs de Lijn heeft natuurlijk het matchcenter. Op Teletekst zijn op de pagina's 812 tot en met 817 alle karakteristieken te bekijken van deze duels.

Om 23.14 uur kunt u in het EK-journaal kijken naar de samenvattingen van alle wedstrijden van vanavond.

  • NOS
    Programma EK kwalificatie 9 oktober
  • NOS
    Stand van zaken groep C
  • NOS
    Stand van zaken groep E
  • NOS
    Stand van zaken groep G

En verder...

Gaat verslaggever Vlado Veljanoski voor Nieuwsuur op bezoek bij shorttrackster Jorien ter Mors om het nieuwe seizoen te bespreken, zien we op het WK rugby de Haka en de Sipi Tau (Nieuw-Zeeland-Tonga) en neemt bokser Peter Müllenberg het in de achtste finales van de WK op tegen de Marokkaan Hassan Saada.

De uitzendingen van vrijdag

Tijd Programma Medium
15.45 uur Persconferentie Danny Blind en training Oranje NOS.nl
16.30 uur EK volleybal: Nederland-Tsjechië NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
23.14 uur EK-journaal NPO 3 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl