De agent schoot acht keer op Walter Scott

Miljoenen voor familie van slachtoffer politiegeweld

Nabestaanden van de zwarte Amerikaan Walter Scott, die in april werd doodgeschoten door een blanke politie-agent, hebben een schikking getroffen van 6,5 miljoen dollar met de stad Charleston in South Carolina. Daarmee is een civiele zaak tegen de stad van de baan.

Walter Scott werd op 4 april doodgeschoten toen hij wegrende voor een politiecontrole. Hij was aan de kant gezet omdat zijn auto een kapot achterlicht had. Toen Scott het op een lopen zette, werd hij van achteren acht keer beschoten en dodelijk geraakt.

Het incident werd gefilmd door een voorbijganger. De beelden wekten bij veel Amerikanen woede op en voedden het debat over politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

De gemeenteraad van Charleston heeft gisteravond ingestemd met het schikkingsvoorstel. Een broer van Scott zegt dat hij het belangrijk vindt dat Scotts kinderen nooit financiële problemen zullen krijgen door het verlies van hun vader.

De agent die de schoten loste, is ontslagen en zit vast. Volgens de politie heeft agent Michael Slager zich niet aan de protocollen gehouden. Slager wordt vervolgd voor moord. Hem hangt een celstraf van minimaal dertig jaar boven het hoofd.

Schadevergoeding voor nabestaanden vermoorde Walter Scott

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl