Noord-Ierland maakt zich op voor EK-debuut

Noord-Ierland heeft zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor het EK. Het team van bondscoach Michael O'Neill won met 3-1 van Griekenland en verzekerde zich zo van een ticket voor de eindronde in Frankrijk.

Aanvoerder Steven Davis ontpopte zich tot de held van de avond. De middenvelder opende de score na een mooie aanval. Kort na de rust kopte Josh Magennis de 2-0 binnen uit een corner en Davis kopte, ook na een hoekschop, even later eveneens raak. De Griekse tegengoal van Christos Aravidis bedierf het feest in Belfast geenszins.

Roemenië speelt gelijk

In dezelfde groep F verprutste Roemenië tegen Finland legio kansen en kreeg het bijna het deksel op de neus. Stefan Hoban redde in blessuretijd echter nog een punt: 1-1. Roemenië strijdt met Hongarije, dat dankzij invaller Daniel Böde (kopbal en pegel) moeizaam van Faeröer won (2-1), om het tweede EK-ticket.