NOS Nieuws

Van der Steur bestrijdt fraude als De Cock

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Minister Van der Steur is in de huid van rechercheur De Cock gekropen. In een filmpje op het Fraude Film Festival roept hij iedereen op fraude aan te pakken. "Fraude bestrijden kan de overheid niet alleen."

Op de muziek uit de "De Cock-serie" naar de boeken van Baantjer komt Van der Steur zijn kantoor binnen, gooit net als De Cock zijn hoed op de kapstok en zegt: "Mijn naam is Van der Steur, met S-T-E-U-R."

Lange adem

In het filmpje zegt hij dat het kabinet veel aandacht besteedt aan de aanpak van fraude en daar ook al succes mee heeft geboekt. "De Cock en zijn collega Vledder losten een moordzaak op in drie kwartier, maar het aanpakken van fraude is een zaak van lange adem, en met ouderwets speurwerk lukt het allang niet meer. "

Op het Fraude Film Festival in EYE in Amsterdam wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan de bestrijding van fraude. Aan het festival doen verscheidene overheidsinstanties mee, waaronder het Openbaar Ministerie, en bedrijven.

Met zijn 'acteerdebuut' treedt Van der Steur in de voetsporen van zijn voorganger als minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten. Die kroop vorig jaar, eveneens in een filmpje voor het Fraude Film Festival, in de huid van 007.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl