Michel Platini
NOS Voetbal

UEFA blijft achter geschorste Platini staan

De UEFA blijft pal achter de geschorste Michel Platini staan. Dat meldt persbureau Reuters. De Franse voorzitter werd donderdagmiddag door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen geschorst voor zijn functie als vice-president van de FIFA.

De schorsing is een gevolg van het strafrechtelijk onderzoek dat in Zwitserland is ingesteld naar corruptie, fraude en omkoping binnen de wereldvoetbalbond.

Non-actief

Ondanks zijn schorsing bij de FIFA wordt Platini, opmerkelijk genoeg, vooralsnog niet op non-actief gezet door de UEFA. "Het uitvoerend comité ziet geen reden om artikel 29(5) in werking te stellen, dat voorschrijft dat de hoogste vice-president de taken van de voorzitter overneemt als die afwezig is", luidt een verklaring van de Europese bond.

Er deden al berichten de ronde dat de Spanjaard Angel Maria Villar voorlopig de positie van voorzitter waar zou nemen. Hij is de eerste vice-president van de Europese voetbalunie. Maar zover is het dus nog niet. De UEFA blijft voorlopig in handen van Platini.

"Hiertoe is besloten omdat Platini onmiddellijk beroep heeft aangetekend tegen de beslissing van de ethische commissie van de FIFA", aldus de UEFA.

Onzeker

De 60-jarige Platini gold als de belangrijkste kandidaat om Sepp Blatter volgend jaar op te volgen als baas van de FIFA, maar door zijn schorsing is het hoogst onzeker geworden of hij nog kans maakt op de stoel van Blatter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl