Guillaume Elmont
NOS Sport

Guillaume Elmont (34) stopt per direct met judo

Guillaume Elmont zet per direct een punt achter zijn carrière. De aanleiding is een afgescheurde pees in zijn biceps, die het voor de Haarlemmer onmogelijk maakt zich nog te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio. Het herstel vergt minimaal drie maanden.

"Het is erg jammer dat er op deze wijze een einde komt aan mijn judocarrière", zegt de 34-jarige Haarlemmer. "Ik was op de goede weg en ik was ervan overtuigd dat ik me zou plaatsen voor de Spelen."

Elmont, de oudere broer van Dex, was met Noël van 't End in een strijd verwikkeld om een ticket voor de Spelen. "Als je zo lang meedraait in de top wil je zelf bepalen wat je laatste wedstrijd wordt."

Elf nationale titels, één wereldtitel

Naast zijn wereldtitel in 2005, in de klasse tot 81 kilogram, veroverde Elmont een bronzen WK-medaille (2007), vier EK-medailles en elf achtereenvolgende nationale titels.

Na de Spelen van Londen kondigde hij aan verder te gaan in de klasse tot 90 kilogram. Zijn belangrijkste prestatie in die klasse was een bronzen plak op de Europese Spelen dit jaar in Bakoe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl