IOC-voorzitter Thomas Bach wil dat de FIFA haast maakt met de hervormingen

IOC: FIFA moet openstaan voor voorzitter van buitenaf

Binnen de FIFA moet iedereen inmiddels begrijpen dat passief toekijken geen optie meer is. Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité windt er geen doekjes om. "Genoeg is genoeg", zegt hij in een reactie op het besluit van de FIFA om voorzitter Sepp Blatter en Michel Platini (voorzitter UEFA) voorlopig te schorsen. Bach riep de voetbalbond op bij de verkiezing van een nieuwe voorzitter open te staan voor een integere, externe kandidaat.

Geloofwaardigheid terugwinnen

"De FIFA moet snel reageren om de geloofwaardigheid terug te winnen. Ze moeten realiseren dat het dan gaat om meer dan een lijst met kandidaten voor de voorzitterspost. Er is sprake van een structureel probleem en dat is niet even op te lossen met de verkiezing van een nieuwe voorzitter", verklaarde de baas van het IOC vanuit Kitzbühel over de situatie binnen de mondiale voetbalbond, die al tijden geconfronteerd wordt met fraudezaken en corruptie door bestuursleden.

Versnellen

Volgens Bach moet de FIFA het hervormingsproces versnellen en verdiepen. De Duitser vindt dat de voetbalbond bij de verkiezing van een nieuwe voorzitter als opvolger van Sepp Blatter zich niet alleen moet focussen op mensen uit de voetbalwereld. "De organisatie zou open moeten staan voor een betrouwbare, integere externe kandidaat om de noodzakelijke hervormingen door te voeren en van de FIFA weer een stabiele organisatie te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl