Een van de verdachten wordt voorgeleid in Bulgarije
NOS Nieuws

Nederlanders aangehouden in Bulgarije, mogelijk op weg naar Syrië

Drie Nederlanders zijn aangehouden in Bulgarije toen ze de grens naar Turkije probeerden over te steken. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat ze op weg waren naar Syrië. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Almere, een 17-jarig meisje uit Utrecht en een 22-jarige man uit IJmuiden.

Volgens het OM werd de jongen uit Almere al langer in de gaten gehouden, omdat er vermoedens waren dat hij naar Syrië af wilde reizen. Toen hij vorige week vrijdag plotseling werd vermist, werd een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Het meisje werd ook diezelfde dag als vermist opgegeven, maar bij het OM waren er geen aanwijzingen dat er een verband was met de Almeerse jongen.

Valse papieren

De man uit IJmuiden was eerder al in Turkije opgepakt, omdat hij valse papieren had. Na daar een paar weken in de cel te hebben gezeten, was hij teruggekeerd naar Nederland. Hier werd hij vervolgens in de gaten gehouden, maar onlangs verdween hij van de radar. Daarop werd besloten ook tegen hem een Europees arrestatiebevel uit te vaardigen.

De drie zullen worden teruggebracht naar Nederland, waar ze zullen worden gehoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl