NOS Nieuws

Kamer wil energierapport snel op tafel

Ook VVD en PvdA willen energierapport op tafel

De Tweede Kamer wil dat het rapport over de duurzaamheid van het energiebeleid zo snel mogelijk openbaar wordt.

De Kamerleden willen weten of het inderdaad zo is dat het kabinet achterloopt om de doelstellingen uit het gesloten energieakkoord te halen.

PvdA-Kamerlid Vos zegt dat hij verontrust is: "Als die berichten waar zijn, zitten we ernstig in de problemen. Ik vind dat we dat rapport moeten hebben. Als het circuleert, moet het hier in de Kamer beschikbaar zijn." Ook de VVD wil de rapportage op korte termijn in handen hebben.

Voorbereiding

In het Nationaal Energieakkoord is afgesproken dat het aandeel duurzame energie in 2020 op 14 procent moet uitkomen. De jongste berekeningen in de Nationale Energieverkenning 2015 laten zien dat het percentage blijft steken op 11,9.

De Kamerleden vinden het onbegrijpelijk dat de conclusies van het rapport in de media zijn uitgelekt. GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren wil het rapport binnen een uur hebben, zodat ze het kan meenemen in de voorbereiding voor het debat over de begroting van Economische Zaken, volgende week.

Minister Kamp van Economische Zaken heeft laten weten dat hij het rapport op zijn vroegst morgen naar de Tweede Kamer stuurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl