Sepp Blatter is voorlopig door de FIFA geschorst
NOS Voetbal

KNVB: schorsing Blatter en Platini schadelijk voor voetbal

De voorlopige schorsing van FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini is volgens de KNVB een klap in het gezicht van de hele voetbalwereld. En brengt de bond ook in een lastige situatie. De KNVB steunde Platini in zijn ambitie om Blatter in februari 2016 als voorzitter van de mondiale voetbalbond op te volgen.

"De KNVB treedt zo spoedig mogelijk, na de twee interlands van Oranje, in overleg met collega-bonden over beide schorsingen en de impact hiervan", laat de bond in een reactie weten. Rond de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Kazachstan en Nederland zullen bestuur en directie van de voetbalbond verder overleggen over de situatie.

Vermeulen over de schorsing van Blatter en Platini

Schande

De bond vindt het een schande voor het hele voetbal dat Blatter voor de zoveelste keer intens slecht in het nieuws is. "Zijn voorlopige schorsing heeft een niet te tolereren, negatieve impact op de voetbalsport en zijn bestuurders. Wie van voetbal houdt, gruwt van deze ontwikkelingen", schrijft de bond. Dat Platini ook is geschorst maakt de kwestie volgens de KNVB alleen maar complexer en pijnlijker.

Nieuwe FIFA

De KNVB volgt de ontwikkelingen rond de mondiale bond op de voet, neemt tevens zo ver mogelijk afstand van de gebeurtenissen en voelt zich gesterkt in zijn kritiek op het functioneren van de FIFA en een aantal functionarissen.

"De KNVB wil een nieuwe FIFA, een transparante FIFA, een FIFA die betrouwbaar is en openstaat voor de buitenwacht en zich losmaakt van de louche ambiance waarin men nu helaas verkeert. De urgentie om de plannen in te voeren die bondsvoorzitter Michael van Praag uitdroeg toen hij kandidaat was voor het FIFA-presidentschap, is nog steeds ongekend hoog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl