Demonstratie van de Koninklijke Marine tijdens de Wereldhavendagen
NOS Nieuws

Nederland doet mee aan grote NAVO-oefening

Nederland doet mee aan de grootste NAVO-oefening sinds 2002. Aan de oefening nemen 36.000 militairen deel van landmacht, luchtmacht en marine uit dertig verschillende landen. Namens Nederland doen 1300 militairen mee.

De oefening, die Trident Juncture 2015 heet, is bedoeld om te kijken of de landen snel inzetbaar zijn en of zij goed kunnen samenwerken met de defensie-onderdelen van de andere landen. De activiteiten spelen zich af in Italië, Portugal en Spanje en duren nog tot 6 november.

Land en water

De Nederlandse amfibische staf en het Korps Mariniers doen mee aan de training 'amfibisch opereren' in een complexe situatie. Dat zijn operaties die zich op land en water afspelen, bijvoorbeeld in kustgebieden.

Eenheden van de mariniers worden vanuit zee aan land gezet, ondersteund door marineschepen, landingsvaartuigen en helikopters. Met deze training raken de Koninklijke Marine en de eenheden van de andere deelnemende landen op elkaar ingespeeld.

Nederland levert ook een transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht waarmee gevechtsvliegtuigen in de lucht kunnen worden bijgetankt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl