James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond poseren voor hun liveshow in Johannesburg in juni
NOS Nieuws

Jeremy Clarkson begonnen aan opnames nieuwe autoshow

Jeremy Clarkson is met co-presentatoren Richard Hammond en James May begonnen aan de opnames voor zijn nieuwe autoshow. De opnames voor het internetprogramma gingen gisteren van start, liet Clarkson op Twitter weten.

Clarkson gaf een blik achter de schermen bij de opnames van de show die het populaire Top Gear moet vervangen. Hij was op een racecircuit te zien met een LaFerrari van Ferrari, een McLaren P1 en een Porsche 918.

"Het is een minimale bezetting", schreef hij ironisch over de grote opnameploeg die hem vergezelde. "De ploeg is weer samen en dat voelt geweldig", voegde Hammond er via Twitter aan toe.

Het ziet ernaar uit dat het drietal over een groot budget beschikt voor de show. De foto met drie opvallende automodellen moet de indruk wekken dat de show er alles aan doet om autoliefhebbers niet teleur te stellen.

Jeremy Clarkson werd ontslagen bij de BBC nadat hij een producer van Top Gear had mishandeld na een opnamedag. Ook Hammond en May verlieten snel de omroep, omdat ze liever met hun vriend Clarkson wilden blijven samenwerken.

Amazon

Dat mediabedrijf Amazon veel geld zou gaan uitgeven aan de nieuwe show werd al eerder aangekondigd. "Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn natuurlijk ook erg veel waard", zei CEO Jeff Bezos in een interview met de Sunday Telegraph.

Het trio tekende een contract met de online streamingdienst om 36 afleveringen van de autoreeks in drie jaar te gaan maken. Vanaf volgend jaar zal de show exclusief te zien zijn voor klanten van Amazon Prime.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl