Bondskanselier Merkel
NOS Nieuws

Merkel: vluchtelingencrisis voor alle leiders chefsache

De vluchtelingenkwestie is zo belangrijk, dat regeringsleiders zelf de leiding op zich moeten nemen om te crisis te bedwingen. Bondskanselier Angela Merkel zei in een interview dat ze dat niet moeten overlaten aan kabinetsleden.

In Duitsland heeft Merkel ook de leiding van het vluchtelingendossier op zich genomen. "Het is mijn verdomde plicht!", zei ze gisteravond. Het is volgens Merkel een zware taak. "Ik werk er met alle kracht aan om deze crisis te beëindigen en de kern van het probleem aan te pakken."

Merkel is tevreden met de resultaten van haar beleid tot nu toe. "In Duitsland worden de vluchtelingen vriendelijk ontvangen. Daar ben ik trots op", zei ze. Ze verwees naar de christelijke traditie in Europa. "Daarom hebben we de plicht om de vluchtelingen op te vangen."

Bang

De bondskanselier krijgt in Duitsland ook kritiek vanwege haar beleid. Veel Duitsers zijn bang voor de vluchtelingenstroom. Dagelijks komen er 5000 tot 10.000 asielzoekers aan.

Merkel sprak tijdens het interview haar begrip uit voor de zorgen in de samenleving, maar blijft bij haar standpunt dat Duitsland de vluchtelingen moet helpen. Ze zei dat de vluchtelingen zelf ook terug willen en dat iedereen zich aan de wet moet houden.

Wel sprak ze met klem tegen dat Duitsland onherkenbaar zal veranderen, waar sommige Duitsers voor vrezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl