NOS Nieuws

Problemen door gesprongen waterleiding Geleen

Groot gat in dijk ontregelt spoorverkeer

Door wateroverlast in Geleen kunnen tot zeker morgenochtend 10.00 uur geen treinen rijden tussen Sittard en Maastricht. In Geleen is een hoofdwaterleiding gesprongen, waaruit veel water is gestroomd. De leiding werd pas vier uur nadat het lek was ontstaan, weer gedicht.

Twee drukke wegen in de stad zijn onbegaanbaar en de dijk onder het spoor is verzakt. Pas als het onderzoek naar de verzakking is afgerond, wordt duidelijk wanneer de treinen weer kunnen gaan rijden, meldt de NS. De spoorlijn loopt over een viaduct. Er is veel grond weggespoeld en er is een groot gat geslagen naast het spoor.

Moddervrij

Het gebied blijft nog tot morgenochtend afgesloten. Het water is weggepompt, maar er moet nog een weg moddervrij worden gemaakt en er moet zand worden gestort onder het viaduct en op twee plekken langs het spoor.

Het lek ontstond vanmorgen rond 10.00 uur in de buurt van het viaduct. Er kwam ook een grote gasleiding bloot te liggen doordat er grond was weggespoeld. Aanvankelijk werd gevreesd dat de leiding moest worden afgesloten en geleegd, maar na onderzoek door de Gasunie bleek er geen gevaar te bestaan.

Drukke wegen in de stad zijn onbegaanbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl