In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Preventief fouilleren na spanningen bij azc Oisterwijk

De Oisterwijkse burgemeester Janssen heeft een noodverordening afgekondigd waardoor de politie onder meer mensen preventief mag fouilleren. Aanleiding hiervoor zijn spanningen tussen een groep minderjarige asielzoekers en een groep jongeren, schrijft Omroep Brabant.

Vanochtend hield de gemeente spoedoverleg met politie, justitie en de directie van het asielzoekerscentrum.

Escalatie van fricties

Een groep jonge vluchtelingen wilde een groep autochtone jongeren gisteravond te lijf gaan met stokken. Door snel ingrijpen wist de politie erger te voorkomen. Twee asielzoekers zijn opgepakt, niemand raakte gewond.

Volgens burgemeester Janssen is er sprake van "een escalatie van fricties die we afgelopen week zagen". Waarom de groepen jongeren elkaar naar het leven staan, is nog onduidelijk.

Onderzoek

Agenten hebben vanmiddag onderzoek gedaan in de wijk achter het azc. Zo hoopt de politie in kaart te krijgen hoe het bijna tot een confrontatie kwam. Ook informeerde de politie omwonenden over de noodverordening.

De politie heeft ook met bewoners van het azc gepraat. "Omdat we willen weten wie er vanuit het azc bij de matpartij betrokken was. En we willen ook hun kant van het verhaal horen", vertelt de burgemeester.

Advertentie via Ster.nl