Het gezonken vrachtschip Flinterstar
NOS Nieuws

Vrachtschip Flinterstar lekt weer olie

Uit het vrachtschip Flinterstar lekt opnieuw olie. De Belgische Civiele Bescherming probeert die olie zo veel mogelijk op te vangen. De vervuiling vormt geen bedreiging voor het natuurgebied het Zwin, dat zich tot in Zeeland uitstrekt.

De zanddam die afgelopen nacht is opgeworpen aan het begin van de Zwin-geul lijkt vooralsnog goed stand te houden. Volgens de Belgische boswachter die verantwoordelijk is voor het Zwin loopt het beschermde gebied vooralsnog geen gevaar.

Het Nederlandse vrachtschip Flinterstar kwam gisteren in aanvaring met een grote gastanker. De bemanning kon gered worden, maar het schip zonk en ligt nu op een zandbank. Uit de brandstoftanks van de Flinterstar lekte olie.

Vannacht kwam er bij eb geen olie meer vrij. Maar met het hoge water kwamen er ook weer grote hoeveelheden olie uit het schip tevoorschijn. Dat is sinds halverwege de ochtend het geval en die olie dreigt richting de Belgische kust te drijven, maakte de Belgische gouverneur Carl Decaluwé bekend. Om die reden is de Civiele Bescherming ingeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl