Veel loverboy-slachtoffers worden gedwongen tot prostitutie
NOS Nieuws

VVD vindt loverboy meer een 'pooierboy'

Loverboy is geen goede term voor mensenhandelaren en pooiers. Volgens VVD-Kamerlid Van der Burg heeft het woord iets "liefs en vriendelijks", en dat past niet bij de gewelddadige werkelijkheid. Om die lading beter te dekken roept ze op om het voortaan over 'pooierboy' te hebben.

In een reactie zegt minister Van der Steur dat het juist goed is dat veel mensen de term loverboy kennen. Maar het is aan mensen zelf om te kiezen welke term zij gebruiken. Van der Steur gebruikt de termen door elkaar heen.

Beleidsstukken

Vanmiddag sprak de Tweede Kamer over de aanpak van loverboys en de opvang van hun slachtoffers. Van der Burg denkt dat gebruik van de term 'pooierboy' het bewustzijn zal vergroten en wil dat de overheid die term gaat gebruiken in beleidsstukken: "Dan nemen de media en vervolgens de samenleving de term vanzelf over."

In 2008 probeerde toenmalig Justitie-minister Hirsch Ballin ook om het woord loverboy te vervangen door pooierboy, maar de term is niet blijven hangen.

Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, vindt ook pooierboy geen goede term. "Het zijn mensenhandelaren", twittert ze in een reactie.

Van der Steur: iedereen moet eigen term kiezen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl