Dallas Keuchel van de Houston Astros op de heuvel in een wedstrijd tegen New York Yankees
NOS Sport

Houston schakelt Yankees uit in MLB

Houston Astros heeft zich geplaatst voor de eerste ronde van de play-offs van de Major League, de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie. In de wildcardwedstrijd van de American League was de ploeg met 3-0 te sterk voor New York Yankees, waar de Nederlands international Didi Gregorius onder contract staat. De Yankees kwamen de afgelopen twee jaar al niet verder dan de reguliere competitie.

Houston dankte de zege voor een groot deel aan Dallas Keuchel. De startend werper kreeg de 50.000 Yankees-fans stil door in zes innings maar drie hits te incasseren. Relievers Tony Sipp, Will Harris, Luke Gregerson maakten de klus daarna vakkundig af.

Dat Keuchel zich wel op zijn gemak voelt in duels met de Yankees bleek al eerder dit seizoen. Twee keer stond hij op de heuvel en in die zestien innings kreeg hij evenmin een run tegen.

Homeruns

Colby Rasmus (homerun in de tweede inning), Carlos Gomez (homerun in de vierde inning) en José Altuve (honkslag in de zevende inning) sloegen de punten binnen voor Houston, dat voor het eerst sinds 2005 weer in de play-offs uitkomt.

Houston speelt in de volgende ronde tegen Kansas City Royals. In de National League staat woensdag de wildcardwedstrijd tussen Pittsburgh Pirates en Chicago Cubs op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl