Robert Maaskant kreeg NAC Breda niet aan de praat in de Jupiler League
NOS Voetbal

NAC stuurt Maaskant naar huis

NAC heeft trainer Robert Maaskant ontslagen. De club uit Breda heeft dat dinsdagavond bekendgemaakt. Volgens de clubleiding was er geen draagvlak meer voor de coach, die bij de eerstedivisieclub tevens als technisch manager fungeerde. "Het vertrouwen ontbrak dat Maaskant de spelersgroep dit seizoen nog op de rit zou krijgen", liet de directie in een korte verklaring op de website weten.

De huidige technische staf, met Eric Hellemons en Rob Penders als assistent-trainers, nemen voorlopig de taken van Maaskant waar.

Geen perspectief meer

De clubleiding sprak dinsdagavond met een delegatie van de spelers. Daarna trok het bestuur de conclusie dat er geen perspectief voor Maaskant meer was. De 46-jarige coach had er zelf naar eigen zeggen nog alle vertrouwen in dat het dit seizoen nog goed zou komen in Breda.

NAC is erop gebrand om komend jaar alweer terug te keren naar de eredivisie. Met het ontslag van Maaskant hoopt de directie de matige competitiestart nog te kunnen herstellen.

NAC staat na negen wedstrijden in de Jupiler League op de zesde plaats; er werd al drie keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Afgelopen weekend werd in Breda met 1-0 van VVV Venlo verloren.

Maaskant zou afgelopen zomer na de degradatie al vertrekken. Hij besloot in tweede instantie echter te blijven, nadat een grote groep fans hem thuis had opgezocht en hem bijkans had gesmeekt toch bij NAC te blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl