Johan Cruijff haalt uit naar Van Gaal en Mourinho
NOS Voetbal

Cruijff bekritiseert Van Gaal en Mourinho

Johan Cruijff heeft in gesprek met de Engelse televisiezender Sky Sports Louis van Gaal en Chelsea-trainer José Mourinho bekritiseerd.

United zou volgens Cruijff niet dominant genoeg spelen. "Ik hou van dominant voetbal. En dat doen ze bij United niet. Als ik Manchester was, zou ik willen spelen op mijn manier. En de tegenstander laten spelen zoals ik wil. Manchester speelt zo niet, Ajax ook niet, veel ploegen spelen zo niet."

Cruijff denkt niet dat Van Gaal te behoudend is in zijn spelopvatting. "Nee dat niet, maar het is raar dat ze goed spelen tegen sterke tegenstanders. En dat ze het moeilijk hebben tegen mindere ploegen."

"Voor mij komen de resultaten op de tweede plaats", aldus Cruijff. "Het gaat eerst om het spel. Geld is ook belangrijk, maar dat komt nooit op de eerste plaats. Het belangrijkste is dat de fans gelukkig zijn. Het is hun vrije tijd en je moet ze iets geven om van te genieten."

Wat ik niet goed vind, is dat hij altijd zo nadrukkelijk op de voorgrond treedt.

Johan Cruijff over José Mourinho

Mourinho slecht voorbeeld voor kinderen

Ook over Chelsea-coach José Mourinho sprak Cruijff harde woorden. De voormalig coach van FC Barcelona laakt vooral het gedrag van de trainer.

"Hij is controversieel. Wat ik goed vind aan hem is dat hij altijd een goede sfeer creëert in zijn spelersgroep. Maar wat ik niet goed vind, is dat hij altijd zo nadrukkelijk op de voorgrond treedt."

"Dat komt misschien omdat hij als speler nooit in een stadion is toegejuicht door duizenden fans. Of uitgefloten. Maar ik denk niet dat hij zo een goed voorbeeld is voor kinderen die het voetbal volgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl