De raadsvergadering is in een popzaal
NOS Nieuws

Inwoners Purmerend rustig bijeen over azc

In Purmerend is de inspraakavond over de komst van honderden asielzoekers rustig verlopen. De vergadering was een voortzetting van de raadsbijeenkomst van 24 september, die door de burgemeester werd afgeblazen omdat boze burgers de raadszaal op stelten hadden gezet.

Voor de vergadering werd deze keer uitgeweken naar een concerthal. De zaal was vol; er werden 27 sprekers toegelaten. Enkele honderden burgers die zich voor aanvang buiten poppodium P3 hadden verzameld, vertrokken na enige tijd weer.

Uitgejouwd

De politie was bij de zaal aanwezig. NOS-verslaggever Ewout de Bruijn meldde dat de sfeer negatief was. Bewoners die zich uitspraken voor de komst van asielzoekers, werden uitgejouwd. Anders dan twee weken geleden waren er geen incidenten.

Het college van B&W wil in Purmerend zo'n 700 asielzoekers opvangen. Veel bewoners zijn daar woedend over. Eerder op de dag bezocht PVV-leider Wilders de Noord-Hollandse plaats. Hij deelde flyers uit en sprak zijn steun uit aan de tegenstanders van een asielzoekerscentrum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl