NOS Sport

Volleyballers nemen voorbeeld aan vrouwen

Volleyballers nemen voorbeeld aan vrouwen

De Nederlandse volleybalvrouwen verloren zondag de EK-finale kansloos van Rusland, maar de prestatie van de vrouwen van bondscoach Giovanni Guidetti maakte indruk.

Nimir Abdelaziz, spelverdeler bij de mannenploeg en zelf aanwezig bij de finale, ziet de prestatie van de volleybalsters als belangrijke inspiratiebron voor de mannen in aanloop naar hun EK, later deze week in Bulgarije.

"Elfduizend man voor een volleybalwedstrijd, op tv. Iedereen praat erover, dus dat is voor het volleybal hartstikke mooi. En natuurlijk inspireert dat ons. Wat de vrouwen hebben gedaan, dat willen wij natuurlijk ook."

Wedstrijden Nederland

DatumTijdTegenstander
Vrijdag 9 oktober16.30Tsjechië
Zaterdag 10 oktober16.30Duitsland
Zondag 11 oktober19.45Bulgarije
Nimir Adbelaziz en Yannick van Harskamp (r) op de training

Hard werk

Maar of dat kan is nog de vraag. De Nederlandse mannen staan verder van de Europese top dan de vrouwen en veel internationals hadden enige tijd geleden geen zin meer in Oranje. De ploeg werd bijeengeraapt door bondscoach Gido Vermeulen en er werd hard gewerkt in aanloop naar het EK.

"We hebben de beste spelers van Nederland bij elkaar gezet. Daar zijn we al sinds 20 april mee aan het werk. We zijn heel erg benieuwd wat er uit gaat komen", aldus Vermeulen.

Abdelaziz wil liever niet terugkijken, maar de blik op het EK richten. "Vanaf het begin is er niet meer over het verleden gesproken. We zijn er nu, met dit team en deze staf en we gaan nu naar voren werken. Ik denk dat we een beter team zijn geworden."

Vrijdag staat de eerste wedstrijd tegen Tsjechië op het programma. "Wij willen die eerste wedstrijd winnen, want dat bepaalt of we verder kunnen in het toernooi. Dus van wedstrijd tot wedstrijd leven. Dan kan dit team heel veel."

De NOS zendt alle wedstrijden van de Nederlandse volleyballers live uit op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl