Twitter
NOS Nieuws

'Moments' moet Twitter sneller laten groeien

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Twitter lanceert vandaag de grootste nieuwe functie in jaren: Moments. Daarmee kunnen gebruikers een verzameling opvallende tweets zien over bijvoorbeeld groot nieuws of sportevenementen. Amerika is als eerste aan de beurt, andere landen volgen later. Wanneer Moments in Nederland wordt ingevoerd, is onbekend.

Wie Moments gebruikt, kan een onderwerp selecteren en door een visuele tijdlijn bladeren. Die kan bestaan uit foto's, bewegende beelden of tekst. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde onderwerpen te volgen. De bijbehorende tweets komen dan in je normale tijdlijn terecht.

Speciaal team

Het overzicht dat in Moments te vinden is, wordt handmatig samengesteld door een speciaal team. Twitter krijgt content aangeleverd door bijvoorbeeld mediabedrijven zoals BuzzFeed en The New York Times. Hierin verschilt Twitter van Facebook, dat op basis van een algoritme een gepersonaliseerd overzicht aanbiedt.

Moments moet Twitter weer aantrekkelijk maken voor mensen die de app nu na een of twee keer proberen wegstoppen in een mapje of verwijderen van hun telefoon. Het bedrijf kampt met een matige gebruikersgroei.

Mensen zouden onder meer wegblijven doordat Twitter voor nieuwelingen niet makkelijk te begrijpen is. De chronologische tijdlijn van Twitter kan al snel chaotisch overkomen en je moet meerdere keren per dag kijken om alles te kunnen volgen. Dat doet lang niet iedereen.

Of de nieuwe functie veel nieuwe gebruikers gaat aantrekken is afwachten. Twitter presenteert binnenkort cijfers over het derde kwartaal, waarin Moments nog niet zal zijn meegenomen. We weten dus pas aan het einde van dit jaar of de functie veel nieuwe gebruikers heeft weten te trekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl