De PvdA wil 100.000 tijdelijke huurwoningen
NOS Nieuws

PvdA en VVD botsen over plan voor 100.000 noodwoningen

De regeringspartijen zijn het oneens over een plan van de PvdA om tijdelijke huizen te bouwen. Volgens PvdA-Kamerlid De Vries zijn er zo veel mensen die al lang op een huurhuis wachten dat er in twee jaar 100.000 extra sociale huurwoningen moeten worden gebouwd.

De PvdA denkt aan mensen die snel een huis nodig hebben, zoals vluchtelingen en mensen die gescheiden zijn.

De tijdelijke huizen zouden vijftien jaar moeten worden gebruikt. De Vries verwacht dat zo'n tijdelijke woning tussen de 25.000 en 40.000 euro gaat kosten. In vijftien jaar zouden 700.000 permanente huizen moeten worden gebouwd.

Onzalig

De VVD noemt het idee van De Vries een "onzalig plan". Volgens Kamerlid Van der Linde werken de 100.000 woningen als een magneet en bouw je dan in feite 100.000 woningen voor asielzoekers. "Elk stukje gras gaan we vol zetten met tijdelijke woningen. Dat is niet de oplossing."

De VVD vindt ook dat het PvdA-voorstel de markt verstoort en indruist tegen het beleid om het aantal sociale huurhuizen juist te verminderen. De partij wil dat asielzoekers met een verblijfsstatus niet worden opgevangen in sociale huurwoningen maar in bijvoorbeeld leegstaande kantoren, bejaardenhuizen of kantoren.

PvdA en VVD oneens over huizenplan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl