NOS SportAangepast

Rus, Krajicek en De Bakker in finale

De finale van de Masters gaat bij de dames tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst: Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek.

Rus klopte in haar halve finale Richel Hogenkamp, de winnares van vorig jaar, met 6-1, 6-4. In de tweede set kwam ze met 3-1 achter. Ze ging een tempo hoger spelen, dat Hogenkamp niet kon bijbenen.

Krajicek versloeg Kiki Bertens met 6-4, 6-2. In de eerste set kwam Bertens met een break op 4-3, maar vervolgens trok Krajicek het initatief naar zich toe.

De laatste ontmoeting tussen Krajicek en Rus was in oktober. Rus won die partij met 6-1, 6-4. "Arantxa is favoriete, maar ik wil graag winnen", aldus Krajicek.

De Bakker versus Schoorel

Bij de mannen zijn Thiemo de Bakker en Thomas Schoorel doorgedrongen tot de eindstrijd van de nationale masters.

De Bakker zag Jesse Huta Galung in de derde set de strijd geblesseerd staken bij de stand 5-7, 6-3, 4-1. De als vierde geplaatste Schoorel verraste titelhouder Robin Haase: 6-4, 6-1.

De Bakker had in de kwartfinales ook al drie sets nodig tegen Matwé Middelkoop. "Zo kom ik wel in mijn ritme. Veel uren maken op de baan", zei de nummer 43 van de wereld, die zich de afgelopen weken in Los Angeles heeft voorbereid op het nieuwe seizoen. "De finale wordt zwaar, want als Schoorel het op zijn heupen krijgt, wordt het rennen voor mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl