Kenny Tete (r) met Danny Blind en Ruud van Nistelrooij
NOS Voetbal

Tete onbevangen op drempel van Oranje

Nu Daryl Janmaat geblesseerd is afgehaakt bij het Nederlands elftal krijgt Kenny Tete waarschijnlijk een basisplaats tegen Kazachstan. Hij is de enige rechtsback van de selectie. "De kans is groot dat ik ga spelen, maar ik heb er nog niet met de bondscoach over gesproken."

Tete heeft zich nog niet in de Kazachen verdiept en is dat ook niet van plan. "Ik weet eerlijk gezegd niks van ze, ook niet van mijn directe tegenstander. De wedstrijden van vorig jaar ga ik niet terugkijken, ik bereid me nooit voor", zegt Tete. "Ik ga er elke wedstrijd hetzelfde in. Gewoon goed verdedigen, dat pakt tot nu toe goed uit."

Voor de negentienjarige Tete zou het zijn debuut in Oranje worden, en dat uitgerekend tijdens de cruciale duels tegen Kazachstan en Tsjechië. "Er staat veel druk op, we moeten een goed resultaat halen", zegt de Ajacied.

Bekende gezichten

Tete maakte tijdens de ontmoetingen met IJsland en Turkije ook onderdeel uit van de selectie, maar kwam toen niet aan spelen toe. Toch was die ervaring erg belangrijk voor hem. "Het helpt zeker, de vorige keer was het best wel spannend. Nu kom ik anders binnen, ik ken de jongens al. Dat is lekker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl