NOS Voetbal

Van Persie denkt alleen aan Oranje

Van Persie: Fenerbahçe doet er nu niet toe

Zijn nieuwe avontuur bij het Turkse Fenerbahçe verloopt voor Robin van Persie waarschijnlijk nog niet helemaal zoals hij het had verwacht. Een onbetwiste basisspeler is hij niet bij zijn nieuwe werkgever; hij moet het geregeld doen met een plek op de bank.

Na de training van het Nederlands elftal wil hij daar echter niet over praten. "De situatie bij Fenerbahçe doet er nu even niet toe."

Het zegt eigenlijk genoeg over die situatie. Want met fitheid heeft het niet te maken, zegt de international die tegen Kazachstan zijn honderdste wedstrijd voor Oranje kan gaan spelen. "Ik ben heerlijk fit."

Waarom hij dan niet speelt in Turkije? "Dat doet er nu niet toe. Het enige dat er toe doet, is dat we twee keer winnen, maakt niet uit hoe. Iedereen moet zijn eigen situatie opzij zetten. Alles draait nu om Oranje."

Robin van Persie

Samen met Huntelaar

In dat Oranje begon Van Persie in de laatste interland tegen Turkije in de basis. In de wedstrijd daarvoor, tegen IJsland, zat hij op de bank omdat Klaas-Jan Huntelaar in de spits begon. Wellicht dat bondscoach Danny Blind, gezien de afwezigen, nu weer voor beide spelers in één elftal zou kunnen kiezen. "Dat zou zomaar kunnen. Het zou een van de opties kunnen zijn", reageert Van Persie.

Waarbij Van Persie als rechtsbuiten dan niet ondenkbaar zou zijn. "Ik heb daar in Turkije een aantal keer gestaan dit seizoen. En eerder natuurlijk ook wel bij clubs en in het Nederlands elftal onder Marco van Basten."

Of hij ook rechtsbuiten zou willen spelen? "Dat doet er niet toe. Het is aan de bondscoach."

Vraagtekens voor Sneijder door pijntjes en aanstaande baby

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl