PSV maakt winst, vooral dankzij de transfer van Memphis Depay
NOS Voetbal

Depay-deal bezorgt PSV bijna drie miljoen winst

PSV heeft het afgelopen seizoen een nettowinst geboekt van bijna 3 miljoen euro. De omzet steeg van ruim 63,2 miljoen naar bijna 64,2 miljoen euro.

De winst is vooral te danken aan de verkoop van Memphis Depay aan Manchester United. In totaal ontving de club uit Eindhoven voor 39,8 miljoen euro transferinkomsten, waarvan dertig miljoen afkomstig was van de Depay-deal. Het vertrek van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United wordt meegenomen in het lopende boekjaar, dat op 1 juli begon.

Champions League

Het resultaat wordt gedrukt door in totaal 8 miljoen euro aan bonussen en premies die PSV moest betalen aan spelers en staf voor het behalen van de landstitel en het bereiken van de Champions League.

PSV verwacht dit seizoen minimaal 20 miljoen euro aan inkomsten uit de Champions League.

Vertrekregeling

In de toelichting op de jaarcijfers sprak directeur Toon Gerbrands zijn onvrede uit over de zogeheten vertrekregeling. PSV heeft bij het vertrek van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in totaal 4 miljoen euro moeten betalen vanwege de nieuwe belasting. De club vreest dat de kosten de komende jaren nog verder in de miljoenen gaan lopen en wil dat de belasting op doorverkooppercentages voor goed presterende voetballers wordt afgeschaft.

Gerbrands heeft een afspraak gemaakt met de KNVB om het probleem aan te kaarten.

PSV wil met politiek om tafel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl