Wesley Sneijder traint met Oranje
NOS Voetbal

Sneijder: naar huis als de baby komt

Met de waslijst aan blessures kan bondscoach Danny Blind het eigenlijk niet gebruiken dat er nog een speler afhaakt in de selectie. Zeker niet een speler als Wesley Sneijder. Toch moet daar rekening mee worden gehouden. Sneijders vrouw Yolanthe is hoogzwanger. "Als de bevalling begint dan ben ik vertrokken", liet Sneijder vandaag weten na de training van het Nederlands elftal.

Hoewel Sneijder dus ieder moment weer vader zou kunnen worden, is hij er gewoon bij. "Natuurlijk is het spannend. Yolanthe stond erop dat ik ging, misschien had ik anders wel een andere keuze gemaakt, dat weet ik niet. Het zou vervelend zijn als we net in het vliegtuig zitten naar Kazachstan en het begint, maar we hebben het niet in de hand."

Sneijder: ik ga naar huis als baby komt

Weer Astana

Voorlopig is Sneijder er dus gewoon bij, ook al stopte hij dinsdag wel vroegtijdig met trainen. "Stijfheid. Ik ben er uit voorzorg afgegaan", aldus de international. Die stijfheid liep hij vorige week op, toen Sneijder ook al in Kazachstan was en op hetzelfde veld speelde waarop Oranje zaterdag moet winnen. Op het kunstgras van Astana bleef hij in de Champions League met Galatasaray steken op 2-2.

Niet alleen thuis is het dus spannend, ook met Oranje. "We hebben het al vaker over finales gehad, maar dit zijn echt de laatste twee finales. Nu is het hopen op een misstap van Turkije", weet ook Sneijder. "We moeten gewoon zes punten halen en dan zien we wel wat Turkije doet."

Vraagtekens voor Sneijder door pijntjes en aanstaande baby

Verloren anderhalf jaar

Zo is dat zaterdag ook het geval. Als het Nederlands elftal al klaar is in Kazachstan, dan moet Turkije nog beginnen aan het uitduel met Tsjechië. Voor Sneijder maakt dat niet zoveel uit. "We moeten daar gewoon winnen. Als we dat niet doen, dan hoor je daar niet eens thuis." Daarmee doelt de middenvelder natuurlijk op het EK van volgend jaar. "Als we dat niet halen, dan is het een verloren anderhalf jaar geweest."

Voor Sneijder zou dat niet meteen betekenen dat zijn interlandcarrière ten einde is. "Als het aan mij ligt niet in ieder geval. Ik blijf net zolang doorgaan tot ik erbij neerval."

Ierse baby-kwestie

Ook Ierland heeft te maken met een baby-kwestie. Aanvaller Robbie Keane werd maandag vader van een jongen. Assistent-bondscoach Roy Keane ziet echter geen enkele reden waarom de aanvaller het aanstaande EK-kwalificatieduel met Duitsland niet zou zou kunnen spelen.

'Keane speelt tegen Duitsland, tenzij hij de borst moet geven'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl