Danick Snelder is de vijfde speelster die geblesseerd afhaakt
NOS Sport

Volle ziekenboeg bij handbalsters Oranje

Bondscoach Henk Groener moet het bij de komende twee EK-kwalificatieduels met Bulgarije en Oostenrijk zonder vijf vaste waarden stellen.

Nadat vier speelsters al eerder waren afgevallen, heeft nu ook Danick Snelder zich afgemeld. De aanvoerster heeft op de training een vinger gebroken en moet een operatie ondergaan.

Estavana Polman is er niet bij door een schouderblessure, Jessy Kramer herstelt van een knieoperatie, Martine Smeets zit met een beschadigde knie aan de kant en Ailly Luciano kampt met een scheur in een bovenbeenspier.

"Dit zijn de feiten, het is niet anders", zegt Groener die Myrthe Schoenaker, Kelly Vollebregt en Inger Smits als vervangsters heeft opgeroepen.

Handballen in Rotterdam

Oranje handbalt woensdag in Rotterdam tegen Bulgarije, vier dagen later is Oostenrijk in Maria Enzersdorf de volgende tegenstander.

"Natuurlijk hebben we nu niet de sterkste opstelling, maar de speelsters die wel fit zijn, hebben voldoende kwaliteit om deze wedstrijden te kunnen winnen. Dat blijft onveranderd ons doel", aldus Groener.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl