NOS Nieuws

Zwaargewonde bij explosie in zorgcentrum Hoogeveen

Explosie in zorgcomplex Hoogeveen

In een woonzorgcentrum in Hoogeveen is een explosie geweest. Er is iemand zwaargewond geraakt. De man, een bewoner van het complex, is niet in levensgevaar.

Hoogstwaarschijnlijk was het een gasexplosie, die ontstond in het appartement van de zwaargewonde man, zegt de brandweer. Na de explosie brak brand uit, maar die was snel onder controle.

Ravage

De ravage is groot. De buitenmuren van het pand zijn weggeblazen en op straat ligt veel puin. De kans is groot dat de bewoners nooit meer terug kunnen.

Door de drukgolf van de explosie is ook een woning aan de overkant zwaar beschadigd. Een houten tussenwandje is de achtertuin in geblazen. In een straal van zo'n 200 meter rondom het complex zijn ruiten gesprongen.

Beperking

In het complex aan de Pottingastraat zaten acht appartementen. Zeven ervan werden bewoond door mensen met een beperking, het achtste stond leeg. Van de zeven bewoners waren er vier thuis.

De drie bewoners die niet gewond zijn, zijn opgevangen in een kerk in de buurt. De politie doet onderzoek om de oorzaak definitief vast te stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl